Laks og makrell med taresalat

Oppskrift

Laks – kuttes i tynne sashimibiter
Makrellfileter - fileteres og reinskjæres, vend med fint salt og la speke i 1 time, skyll og legg i lake av riseddik, vann, mirin/sukker og soyasaus og la marinere i 1-3 timer (avhengig av hvor kraftig du vil ha smaken)
3 deler riseddik
1 del vann
1 del mirin (søt risvin) eller ½ del sukker
1 del soyasaus
Ponzu saus:
1 dl soyasaus
1 dl sitrus saft (lime, sitron, appelsin - etter ønske)
1 ss mirin (søt japansk risvin) – kan droppes
Litt wasabipasta etter ønske
Bland alle ingrediensene

Tilbehør:
sjøgressalat (Seaweed salad) (kjøpt ferdig eller laget selv se egen oppskrift) syltet ingefær
koriander
vårløk
ristede sesamfrø

Gasta Design

Vi skaper lønnsame nettsider basert på Squarespace, og utviklar gjerne din visuelle identitet eller hjelper deg med digital markedsføring.